Февраль 8, 2022

Turoperatori iz UAE pokazali interesovanje za grad pod Rumijom

Promocija turističke ponude Crne Gore, održana je 6. februara, na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore. Turistička organizacija Bar (TOB), u organizaciji Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva ekonomskog razvoja, petominutnim filmom oduševila je turoperatore i medije iz UAE, kojih je bilo čak 50.

“Prisustvovali su predstavnici turoperatora, turističkih agenata, medija i influensera iz UAE, koji nijesu krili oduševljenje pripremljenim video materijalom našeg grada, ali i kompletnom ponudom Crne Gore.

U uvodnom dijelu, učesnike je pozdravio generalni komesar Paviljona Crne Gore Princ Nikola Petrović Njegoš, uz poziv prisutnima da otkriju Crnu Goru, malu ali prelijepu zemlju, njene predivne predjele, istorijsko i kulturno nasljeđe.

VD direktor TO Bar Ivan Kovač, je u pozdravnom obraćanju istakao da je premalo vremena da se opiše ono što naš grad može da ponudi, i pozvao učesnike da uživaju u kratkom video zapisu koji će “najbolje pokazati koliko je Bar atraktivan, posebno ponudom aktivnog odmora”, kazali su iz Stručne službe TOB-a.

Svoje ljepote i atrakcije su predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora i Tivta, nakon čega je održana i poslovna radionica sa turoperatorima iz UAE, u kojoj su pored Lto-a učestvovali i predstavnici turističke privrede Crne Gore: hotelskih grupa “Budvanska rivijera” i “Montenegro Stars”, hotela “Regent Porto Montenegro” i “Stara Čaršija”, turističkih agencija “Rams”, “Trip Travel” i “Montenegro Tourist Service”, nacionalnog avio prevoznika “Air Montenegro” i Skijališta Crne Gore. Promociji u Dubaiju prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Crne Gore, Nacionalnih parkova Crne Gore, preduzeća “Sveti Stefan hoteli” i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

“U okviru Nacionalnog dana Crne Gore, zvanice su bile u prilici da osjete ljepote naše zemlje i kroz nesvakidašnje reprezentativan nastup folklornog ansambla ‘Crna Gora’ kao i da uživaju u pripremljenom posluženju specijaliteta autentične crnogorske kuhinje.

Imajući u vidu da turisti iz UAE-a svoje odmore provode u hotelima sa pet zvjezdica, kojih Bar nema dovoljno, bazirali smo se na ponudi aktivnog odmora i na taj način itekako privukli pažnju turoperatora.

Turistička organizacija Bar se nada boljoj avio povezanosti sa UAE, posebno u zimskom periodu, kako bi se ispunile želje turoperatora koji su istakli da bi rado posjetili našu zemlju i van ljetnje turističke sezone”, zaključili su iz Turističke organizacije Bara.

Izvor: https://barinfo.me/turoperatori-iz-uae-pokazali-interesovanje-za-gradom-pod-rumijom/

Последние новости

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Nedaleko od Svetog Stefana, na udaljenosti…

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne Gore i Rusije

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne…

U okviru posjete Dubaiju, ministar ekonomskog…

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje – Park prirode Stari Ulcinj

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje –…

Za sami kraj uspješne 2021. godine,…