ALEA Suites

Sv. Stasije, Kotor
NOW SELLING

KOTOR

Kotor, grad bogate prošlosti i nevjerovatne ljepote, predstavlja jedinstvenu destinaciju na obali Crnogorskog primorja. Smješten između visokih planinskih vrhova i slikovitog Bokokotorskog zaliva, ovaj grad odiše šarmom koji osvaja svakog posjetioca.

Staro gradsko jezgro Kotora jedno je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina na Mediteranu i stoga je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Grad odiše autentičnošću kamenih ulica, uskih prolaza i trgova sa impozantnim crkvama i palatama.

Kotor je idealna destinacija kako za ljubitelje istorije i kulture, tako i za one koji traže mir i opuštanje u prirodnom okruženju.

SVETI STASIJE

Sveti Stasije u Kotoru, bez sumnje, predstavlja skriveni dragulj Bokokotorskog zaliva. Ovo jedinstveno mjesto pruža nezaboravan doživljaj mediteranskog duha.

Svojom monumentalnošću posebno se ovdje ističe crkva posvećena sv. Stasiju iz XVIII veka. Netaknuti dijelovi obale, zeleni brežuljci i panoramski pogledi na more stvaraju atmosferu koja nadmašuje sva očekivanja.

Ovo mjesto može biti idealno polazište za istraživanje okolnih područja i otkrivanje svih čuda Bokokotorskog zaliva. Bez obzira na razloge dolaska, Sveti Stasije u Kotoru obećava iskustvo koje ostavlja trajni utisak.

ALEA SUITES

Ekskluzivni stanovi Alea Suites u naselju Sveti Stasije ušuškani su u mirnom dijelu i okruženi drvoredom. Objekat je pozicioniran uz pristupnu saobraćajnicu na parceli površine 900 m2.

Imajući u vidu da se nalazi u gornjoj zoni naselja, koju karakterišu objekti pravougaonih formi i sam objekat je takav i integriše se u okruženje.

Objektu se pristupa sa dvije strane – preko donje ulice pješačkom komunikacijom i gornjom planiramom ulicom. Ispred objekta se nalazi bazen za korisnike vile. Drvene žaluzine na prozorima čine prepoznatjivi mediteranski stil gradnje. Objekat obiluje zelenim žardinjerama koje unose svježinu prostoru. Kamena obloga na prednjem dijelu fasade oplemenila je objekat i dala mu modernu notu.

Alea Suites je spratnosti podrum, prizemlje, sprat i povučena etaža.

Na prizemlju je na ulazu projektovana recepcija, kao i jedan dvosoban stan i dva jednosobna. Na prvom spratu objekta projektovane su četri jednosobne stambene jedinice. Na povučenoj etaži planirane su dvije dvosobne stambene jedinice.

Ukupno devet stambenih jedinica:

šest jednosobnih stanova, ukupne površine od 40.5 do 64.5 m2.
tri dvosobna stana, ukupne površine od 72.5 do 83.5 m2.

Zahtjevnim smjernicama o zaštiti kulturne baštine – ovo rješenje je redukovalo podzide, i maksimalno se očuvala postojeća konfiguracija terena.

Tako je i bazen upušten ispod glavne terase.

Izvršeno je dodatno ozelenjavanje terasa i same lokacije čime je na najbolji način postignuta integracija planirane strukture u ambijent.

U sklopu stambenog objekta projektovana je podrumska etaža, koja je povezana sa samim objektom unutrašnjim stepeništem i liftom. Pristup garaži omogućen je auto liftom.

Parkiranje koje je potrebno za stambeni objekat, ostvareno je sa zadnje strane objekta i u garaži, ukupno devet parking mjesta za korisnike.

U sklopu ulaznog lobija je zajednička recepcija modernog dizajna sa mogućnošću održavanja 24h.

Recepcija pruža niz usluga gostima i od vitalnog je značaja za poboljšanje reputacije stambenog objekta.

Uz takav koncept stanovanja, uz pružanje kvalitetnih usluga, klijente ohrabrujemo na novu saradnju.

JEDNOSOBAN STAN

Alea Suites ima ukupno 6 jednosobnih stanova, dva jednosobna stana se nalaze u prizemlju i četiri na prvom spratu, od kojih četiri imaju terasu.

Raspored je sličan kao i kod dvosobnih stanova, dnevna soba, hodnik, kuhinja i trperzarija su tipa “open space”, odvojeno je kupatilo i jedna prostrana spavaća soba.

DVOSOBAN STAN

Alea Suites ima ukupno 3 dvosobna stana, jedan se nalazi u prizemlju i dva na povručenoj etaži. Sličnog su rasporeda dnevna soba, hodnik, kuhinja i trperzarija su tipa “open space”, od toga su odvojene dvije spavaće sobe i zasebno kupatilo. Dvosobni stanovi na povučenoj etaži imaju vešeraj i terasu.

Gold Bar - All Right Reserved ©