03-Dec-2021

Državni projekti koji su obilježili godinu

Pogledajte najvažnije državne projekte, koji su obilježili period iza nas.

Fudbalski stadion na Cetinju 

 Izgradnja stadiona na Cetinju je trenutno najveća investicija u sportsku infrastrukturu, koju zajednički finansiraju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Moderno zdanje, kapaciteta blizu 5.200 mjesta, omogućiće unapređenje uslova rada lokalnih klubova, kao i odigravanje reprezentativnih utakmica.

Stepen realizovanosti: 69 %

Žičara prema Đalovića pećini

Žičara od Manastira Podvrh do ulaza u Đaloviću pećinu predstavlja jednu od atrakcija ovog kompleksa. Dvije gondole će trasu dugu oko 1,5 kilometara prelaziti za 5 minuta, tokom kojih će posjetioci uživati u ljepotama Đalovića klisure. Vrijednost investicije blizu 4 miliona eura.

Stepen realizacije: 90 %

Trg i šetalište u Sutomoru

Sutomore, jedna od najpopularnijih turističkih lokacija na crnogorskom prmorju, dobija novo šetalište i trg, na zadovoljstvo mještana, ugostitelja i brojnih turista. Vlada Crne Gore, Morsko dobro i Opština Bar u realizaciju prve faze modernizacije gradske infrastrukture ulažu oko million eura.

Stepen realizovanosti:  93 %

Žičara K7 u Kolašinu

Povezivanje ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450 donijeće nov kvalitet turističkoj ponudi Bjelasice i Komova i pozicionirati ih na mapu prestižnih zimskih destinacija. Nakon izgradnje žičare K7, vrijedne 9 miliona eura, ukupna dužina ski staza na kolašinskoj strani iznosiće oko 45 kilometara.

Stepen realizacije: 95 %

 Kuća maslina u Baru

Kuća maslina u Baru unaprijediće uslove za rad crnogorskih maslinara. Savremeni objekat biće atraktivan i za posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore. Kuća maslina će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Stepen realizovanosti: 95 %

Centar za posjetioce u okviru kompleksa Đalovića klisure

 Centar za posjetioce na obali Bistrice sadrži restoran, muzejsko-izložbeni prostor, ambulantu i druge tehničke prostorije. Nalazi se na samom ulazu u kompleks Đalovića klisure, na jednoj od najatraktivnih lokacija. U njegovu izgradnju uloženo je blizu million eura. 

Bazen “Zoran Gopčević” u Kotoru

Bazen “Zoran Gopčević” u Kotoru nakon detaljne rekonstrukcije, vrijedne više od 4,5 miliona eura, danas predstavlja jedan od najljepših sportskih objekata u zemlji. Uskoro će otvoriti vrata vaterpolistima Primorca, reprezentativcima Crne Gore i svim građanima Kotora

Stepen realizovanosti: 99 %

 Dom za stara i raseljena lica u Nikšiću

 Zajedničkim ulaganjem sredstava Vlade Crne Gore i evropskih partnera kroz Regionalni stambeni program, Nikšić dobija moderan kompleks za smještaj starih osoba i rasljenih starih lica. Vrijednost investicije je oko 5,4 miliona eura.

Stepen realizovanosti: 90 %

Vrtić u Pljevljima

Novi vrtić u pljevljskom naselju Guke sadrži sve preduslove za prijatan boravak djece i vaspitača i kvalitetan rad sa najmlađom populacijom. Moći će da primi oko 70-oro djece, a radiće u okviru JPU “Eko bajka”. Izgradnju vrtića, vrijednosti radova oko million eura, finansirala je Vlada Crne Gore kroz projekat sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope.

Stepen realizacije: 99 %

Sportska sala Gimnazije i srednje stručne škole u Rožajama

Sportska sala Gimnazije i srednje stručne škole u Rožajama izgrađena je u skladu sa najvišim standardima. Namijenjena je učenicima, ali i svim zainteresiovanim građanima. Vrijednost investicije je 1,62 miliona eura.

Stepen realizacije: 90 %

Vrtić u Bloku VI u Podgorici

 Podgorica dobija nov, moderan vrtić u naselju Blok VI, kapaciteta oko 220 djece. Projekat se finansira u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, a vrijednost investicije je dva miliona eura.

Stepen realizovanosti: 97 %

 Osnovna škola i škola za muzičko obrazovanje u Bijelom Polju

 Nova Osnovna škola i škola za muzičko obrazovanje “Dušan Korać” u Bijelom Polju u značajnom mjeri će unaprijediti kvalitet izvođenja nastave. Učenici i nastavnici će iz objekta starog više decenija preseliti u savremeno zdanje, u koji je država investirala oko 5,5 miliona eura.

Stepen realizovanosti: 60 %

Izvor: https://www.gradnja.me/clanak/738/drzavni-projekti-koji-su-obiljezili-godinu

30
Dec
2021

Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima u Baru

Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima u Baru
25
Dec
2021

Trust će graditi hotelsko-zdravstveni centar, a KIPS tržni centar

Trust će graditi hotelsko-zdravstveni centar, a KIPS tržni centar
20
Dec
2021

Opština Kotor će ustupiti zemljište za izgradnju 180 stambenih jedinica

POSTIGNUT DOGOVOR IZMEĐU OPŠTINE KOTOR I SINDIKALNIH ORGANIZACIJA - NAKON 40 GODINA IZVJESNA IZGRADNJA STANOVA.
29
Nov
2021

Uskoro izgradnja žičare Kotor-Lovćen

Ministarstvo ekonomskog razvoja uložilo je dodatne napore kako bi se uspješno okončali pregovori u vezi sa izgradnjom žičare, koja će povezivati Kotor sa lokalitetom Kuk na Lovćenu, čime će se obogatiti turistička ponuda Crne Gore, a stvoriti uslovi za jedinstven doživljaj Bokokotorskog zaliva.

GOLD BAR je građevinsko preduzeće čija djelatnost su kompletni radovi u građevinarstvu
Gold Bar - All Right Reserved © [73]