29-Mar-2022

Novi hotel kategorije 5 zvjezidica u Budvi

U Budvi, u okviru bloka 26a (DUP-a “Budva Centar” - izmjene dopune), na mjestu sajma i drugih objekata poslovanja i usluga je predviđena izgradnja hotela 5 zvjezdica koji je koncipiran kao dvije kule spratnosti 2G+P+16 i 2G+P+15. Projekat hotela je izradio LXXVI.
Objekat hotela je podijeljen na dvije kule nad zajedničkim postamentom pozicionirane na jugozapadu i sjeveroistoku predmetne parcele. Distribucija sadržaja je realizovana na način da se unutar postamenta smještaju društveni sadržaji, administracija, poslovni prostori kao i otvoreni bazen na krovu prizemlja sa platoom sa ležaljkama, organizovani tako da javne gradske komunikacije zadru unutar parcele, uvezujući planiranu strukturu hotela na gradske sadržaje. Ovakvim pristupom projektant insistira na kreiranju prostora koje karakteriše mediteranska ambijentalnost, integrišuću okruženje sa tretiranim zahvatom.
Ističe se da je projektovani gabariti umanjen 1.100m2 u odnosu na dozvoljen što je omogućilo otvaranje strukture prema gradskoj plaži, šetalištu i gradskom tkivu. Odabirom da prvobitni volumen se podijeli na dva - pozicionirana po dijagonali, omogućava se povoljnija osunčanost i otvaranja vizira za smještajne jedinice kao i redukovanje fizičke barijere za objekte bliže glavnoj gradskoj saobraćajnici. U dvije podzemne etaže smješten je garažni prostor, tehničke i servisne prostorije.
Hotel sadrži 358 smještajnih jedinica u vidu hotelskih soba, studio apartmana i apartmana sa ukupnim brojem od 858 gostiju. Sobe su projektovane kao jednokrevetne, površine preko 23m2 i dvokrevetne površine 28m2. Apartmani su projektovani kao studio, jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni, površina u skladu sa kategorizacijom za 5 zvjezdica.
Što se tiče materijalizacije, projektantski odabir se svodi na kamen primjenjen na horizontalnim povšinama prilaznog platoa, svim javnim komunikacijama u parteru, pasažu i ka šetalištu. Takođe, veći dio fasade objekta je obložen kamenim pločama. Ostali dio fasade, u vidu balkonskih horizontala i horizontalnih pilastera, je bijele boje. Ističe se ozelenjavanje hotela na nivoima partera, prvog sprata kao i obodom kula. Time se željelo ostvariti klimatska udobnost unutar objekta, slikovitost volumena koja je promjenjiva i slijedi godišnja doba, kao i formiranje vertikalne bašte. Krovovi nad objektom su ravni, različitih tipova pristupačnosti.

 

 

Izvor: https://www.gradnja.me/clanak/822/novi-hotel-kategorije-5-zvjezidica-u-budvi

18
Apr
2022

Air Montenegro: Od 20. juna do Kopenhagena dva puta sedmično

Air Montenegro: Od 20. juna do Kopenhagena dva puta sedmično
04
Apr
2022

Dolazi Lufthansa: od maja – iz Frankfurta i Minhena do Tivta

Dolazi Lufthansa: od maja – iz Frankfurta i Minhena do Tivta
01
Apr
2022

Apartmaski objekat „Kolašin 1600“ na Bjelasici

Apartmaski objekat „Kolašin 1600“ na Bjelasici
31
Mar
2022

Od maja svakodnevni letovi iz Izraela ka Crnoj Gori

Od maja svakodnevni letovi iz Izraela ka Crnoj Gori

GOLD BAR je građevinsko preduzeće čija djelatnost su kompletni radovi u građevinarstvu
Gold Bar - All Right Reserved © [123]