14-Feb-2022

Chair Airlines od aprila na relaciji Cirih-Podgorica

Prije samo desetak dana Air Montenegro je objavio uspostavljanje linije za Cirih (tri puta nedjeljno -sreda, petak i nedjelja) ali, kako stvari stoje, na toj liniji će biti konkurencije. I ne može se reći da je to neočekivano.
Chair Airlines će u aprilu dva puta nedjeljno (ponedjeljkom i petkom) održavati ovu liniju, a od 28.juna do 13.septembra će na ova dva termina dodati i utorak. Nakon polovine septembra nastavlja sa po dva leta nedjeljno i tako do 30.oktobra kada je (za sada) posljednji zvanično planirani let za ovu godinu.
Iz nezvaničnih izvora Avioportal saznaje da će od novembra ova linija biti obustavljena do polovine decembra kada će, zbog potreba tržišta u susret praznicima, biti obnovljena sa dvije sedmične rotacije.
Stanje na tržištu
Chair Airlines je i prošle godine bio na ovoj liniji tako da dijaspora, kako iz Crne Gore tako i iz Albanije, već zna za njega. O tome šta znači formiranje navike putnika dovoljno govori podatak da su karte za prve letove ove kompanije karte skoro pa potpuno rasprodate. Ipak, ova aviokompanija je tek prošle godine prvi put sletjela u Crnu Goru tako da je pitanje možemo li govoriti o navici ili samo o “prepoznatljivosti” ali, kako god to nazvali moramo računati da zbog ovoga Chair ipak ima blagu prednost. Na ovoj relaciji Chair Airlines standardno nudi tri tarife, u rasponu cijena od oko 94 do oko 208 evra. Više detalja o ovoj aviokompaniji i njihovom prvom dolasku u Crnu Goru možete pročitati u tekstu “Ko je to nama dovezao Švajcarce“.
Uzimajući sve u obzir, crnogorskoj nacionalnoj aviokompaniji ostaje kao glavni adut – cijena karte. Karta Air Montenegra na relaciji Podgorica-Cirih, na primjer – u petak 8.aprila iznosi 91,98 u ekonomskoj i 384,98 evra u biznis klasi, što je prilično povoljno ali – da li je to dovoljno da se preuzme bar dio putnika Chair Airlines-a ostaje da se vidi.
Kao još jedan važan podatak treba pomenuti liniju Swiss-a iz Ciriha za Tiranu, pa i Air Albania koja će povezivati Kukeš i Cirih, čime će albanska dijaspora u Švajcarskoj (porijeklom sa sjevera Albanije) dobiti raznovrsniju ponudu, a aerodrom Cirih imati očite koristi.

 

Izvor: https://avioportal.me/chair-airlines-od-aprila-na-relaciji-cirih-podgorica/

18
Apr
2022

Air Montenegro: Od 20. juna do Kopenhagena dva puta sedmično

Air Montenegro: Od 20. juna do Kopenhagena dva puta sedmično
04
Apr
2022

Dolazi Lufthansa: od maja – iz Frankfurta i Minhena do Tivta

Dolazi Lufthansa: od maja – iz Frankfurta i Minhena do Tivta
01
Apr
2022

Apartmaski objekat „Kolašin 1600“ na Bjelasici

Apartmaski objekat „Kolašin 1600“ na Bjelasici
31
Mar
2022

Od maja svakodnevni letovi iz Izraela ka Crnoj Gori

Od maja svakodnevni letovi iz Izraela ka Crnoj Gori

GOLD BAR je građevinsko preduzeće čija djelatnost su kompletni radovi u građevinarstvu
Gold Bar - All Right Reserved © [104]