goldbar gradjevinska firma
19 септембра, 2022

Državni projekti koji su obilježili godinu

Pogledajte najvažnije državne projekte, koji su obilježili period iza nas.

Fudbalski stadion na Cetinju 

 Izgradnja stadiona na Cetinju je trenutno najveća investicija u sportsku infrastrukturu, koju zajednički finansiraju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Moderno zdanje, kapaciteta blizu 5.200 mjesta, omogućiće unapređenje uslova rada lokalnih klubova, kao i odigravanje reprezentativnih utakmica.

Stepen realizovanosti: 69 %

Žičara prema Đalovića pećini

Žičara od Manastira Podvrh do ulaza u Đaloviću pećinu predstavlja jednu od atrakcija ovog kompleksa. Dvije gondole će trasu dugu oko 1,5 kilometara prelaziti za 5 minuta, tokom kojih će posjetioci uživati u ljepotama Đalovića klisure. Vrijednost investicije blizu 4 miliona eura.

Stepen realizacije: 90 %

Trg i šetalište u Sutomoru

Sutomore, jedna od najpopularnijih turističkih lokacija na crnogorskom prmorju, dobija novo šetalište i trg, na zadovoljstvo mještana, ugostitelja i brojnih turista. Vlada Crne Gore, Morsko dobro i Opština Bar u realizaciju prve faze modernizacije gradske infrastrukture ulažu oko million eura.

Stepen realizovanosti:  93 %

Žičara K7 u Kolašinu

Povezivanje ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450 donijeće nov kvalitet turističkoj ponudi Bjelasice i Komova i pozicionirati ih na mapu prestižnih zimskih destinacija. Nakon izgradnje žičare K7, vrijedne 9 miliona eura, ukupna dužina ski staza na kolašinskoj strani iznosiće oko 45 kilometara.

Stepen realizacije: 95 %

 Kuća maslina u Baru

Kuća maslina u Baru unaprijediće uslove za rad crnogorskih maslinara. Savremeni objekat biće atraktivan i za posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore. Kuća maslina će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Stepen realizovanosti: 95 %

Centar za posjetioce u okviru kompleksa Đalovića klisure

 Centar za posjetioce na obali Bistrice sadrži restoran, muzejsko-izložbeni prostor, ambulantu i druge tehničke prostorije. Nalazi se na samom ulazu u kompleks Đalovića klisure, na jednoj od najatraktivnih lokacija. U njegovu izgradnju uloženo je blizu million eura. 

Bazen “Zoran Gopčević” u Kotoru

Bazen “Zoran Gopčević” u Kotoru nakon detaljne rekonstrukcije, vrijedne više od 4,5 miliona eura, danas predstavlja jedan od najljepših sportskih objekata u zemlji. Uskoro će otvoriti vrata vaterpolistima Primorca, reprezentativcima Crne Gore i svim građanima Kotora

Stepen realizovanosti: 99 %

 Dom za stara i raseljena lica u Nikšiću

 Zajedničkim ulaganjem sredstava Vlade Crne Gore i evropskih partnera kroz Regionalni stambeni program, Nikšić dobija moderan kompleks za smještaj starih osoba i rasljenih starih lica. Vrijednost investicije je oko 5,4 miliona eura.

Stepen realizovanosti: 90 %

Vrtić u Pljevljima

Novi vrtić u pljevljskom naselju Guke sadrži sve preduslove za prijatan boravak djece i vaspitača i kvalitetan rad sa najmlađom populacijom. Moći će da primi oko 70-oro djece, a radiće u okviru JPU “Eko bajka”. Izgradnju vrtića, vrijednosti radova oko million eura, finansirala je Vlada Crne Gore kroz projekat sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope.

Stepen realizacije: 99 %

Sportska sala Gimnazije i srednje stručne škole u Rožajama

Sportska sala Gimnazije i srednje stručne škole u Rožajama izgrađena je u skladu sa najvišim standardima. Namijenjena je učenicima, ali i svim zainteresiovanim građanima. Vrijednost investicije je 1,62 miliona eura.

Stepen realizacije: 90 %

Vrtić u Bloku VI u Podgorici

 Podgorica dobija nov, moderan vrtić u naselju Blok VI, kapaciteta oko 220 djece. Projekat se finansira u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, a vrijednost investicije je dva miliona eura.

Stepen realizovanosti: 97 %

 Osnovna škola i škola za muzičko obrazovanje u Bijelom Polju

 Nova Osnovna škola i škola za muzičko obrazovanje “Dušan Korać” u Bijelom Polju u značajnom mjeri će unaprijediti kvalitet izvođenja nastave. Učenici i nastavnici će iz objekta starog više decenija preseliti u savremeno zdanje, u koji je država investirala oko 5,5 miliona eura.

Stepen realizovanosti: 60 %

Izvor: https://www.gradnja.me/clanak/738/drzavni-projekti-koji-su-obiljezili-godinu

Najnovije Novosti

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Nedaleko od Svetog Stefana, na udaljenosti…

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne Gore i Rusije

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne…

U okviru posjete Dubaiju, ministar ekonomskog…

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje – Park prirode Stari Ulcinj

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje –…

Za sami kraj uspješne 2021. godine,…