goldbar gradjevinska firma
23 септембра, 2022

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Nedaleko od Svetog Stefana, na udaljenosti od 9km od njega, planirana je izgradnja novog hotela unutar zahvata lokalne studije lokacije „Mirište“, opština Budva. Lokalitet područja parcele pripada vertikalnoj zoni obalnog pojasa uz magistralni put Budva-Bar kojeg u vegetacionom smislu karakterišu šuma, makije i masline.
Arhitektonski studio BusinessArt je izradio Idejno rješenje za budući apart hotel. Objekat je tretiran kao funkcionalna cjelina koju čine dva odvojena volumena koja su povezana na nivoima suterena i prizemlja. Niži volumen namjenjen javnim sadržajima je bliže pozicioniran pristupnom putu i spratnosti je Su+P+1+Rk, dok je smještajni objekat, volumentrijski značajno veći, spratnosti Su+P+7+Ps postavljen po dubini parcele. Ovakvom raspodjelom volumena autorski tim je ostvario niz prostornih kvaliteta, poput povoljne insolacije i dobre provjetrenosti objekata, kao i disitribucije smještajnih jedinica kojima su obezbijeđene vizure ka moru i prirodi područija.
Autori ističu da centralni motiv oblikovanja hotela čini integrisanje zelenih površina, poput zelenih ravnih krovova i naglašenih horizontalnih žardinjera po etažama, što je rezultiralo da se savremenim izrazom postigne približavanje objekta postojećem ambijentu, uz poštovanje uslova komfora i energetske efikasnosti. Primjenom aluminijumskih sjenila i škura postiže se unifikacija fasadnih ravni, a pojasom istaknutih žardinjera u odnosu na primarni volumen smještajnog objekta i uvučenih lođa se nastoji ublažiti korpulentnost dominatnog volumena a ujedno stvoriti prijatniji mikroambijent stvarajući izdašne terase dupleks jedinica.

Izvor: https://www.gradnja.me/clanak/787/apart-hotel-u-blizini-svetog-stefana

Najnovije Novosti

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Apart hotel u blizini Svetog Stefana

Nedaleko od Svetog Stefana, na udaljenosti…

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne Gore i Rusije

Milatović: Očekujem uspostavljanje letova između Crne…

U okviru posjete Dubaiju, ministar ekonomskog…

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje – Park prirode Stari Ulcinj

Proglašeno treće zaštićeno morsko područje –…

Za sami kraj uspješne 2021. godine,…